17
Пон, Юни
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Висшият съдебен съвет /ВСС/ не избра председател на Районен съд - Свиленград на провелото се заседание на 25 юли. Двамата кандидати за поста – досегашният административен ръководител Христо Георчев и съдия Кремена Стамболиева-Байнова не можаха да съберат нужните им гласове.

На заседанието са присъствали до един всичките 25 членове на ВСС. Кандидатите са представили своите концепции, задавани са им и въпроси извън управленските им виждания. Писмо с негативни оценки за Стамболиева и Георчев е изпратено до ВСС от председателя на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова.

В крайна сметка "за" Георчев са гласували 9 души, 5 са се въздържали и девет са били против. Стамболиева е получила 2 гласа „за“, 18 „против“ и 2 - „въздържал се“. Така нито един от тях не е одобрен от ВСС за председател на Районния съд. Същия ден ВСС не можа да избере и шеф на Окръжен съд – Пазарджик.

Временно изпълняващ функциите на административен ръководител продължава да е съдия Христо Георчев, чийто мандат изтече на 18 юли. Предстои да бъде обявен нов конкурс за председател на свиленградския съд.

СМ