14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

KostadinovВременно действащият началник на ИАРА – Хасково Костадин Костадинов ще е новият постоянен шеф на местната структура на агенцията. Той е единственият от явилите се на конкурса, който е покрил критериите за заемане на въпросната длъжност. Костадинов е от Свиленград, женен с две деца. На 15 март временно зае поста на скандално уволнения д-р Милчо Милчев. Преди това 8 години е бил главен инспектор в звеното.

От 1 юли пък ще подпише договора за постоянното си назначение. Като временен началник на звеното свиленградчанинът успява да хване най-големият бракониер на Хасково, който им се измъквал дълго време.

Денят на Костадинов започва още от 6:30. До обед е в кабинета си, където се занимава с оформяне на документацията, а следобед тръгва на лов за нарушители. Причината е, че двама от петимата инспектори са в болнични, а трети е в отпуск. Така единствено той и още един негов служител следят за реда на над 2000 водоема в областта. Според свиленградчанина част от екипа му не си гледат работата както трябва. Необходимо е да се направят кадрови рокади и да се назначат по-качествени хора, заяви той.

Припомняме, че до избор на нов началник на ИАРА - Хасково се стигна след протест на група рибари, недоволни от работата на предишния шеф д-р Милчо Милчев. Първият опит да му бъде намерен заместник бе на 15 април. Тогава нито един от кандидатите не успя да вземе изпита. Това наложи ръководството в София да обяви нов конкурс, който се проведе миналата седмица и одобри кандидатурата на Костадин Костадинов.

Диляна ЦВЕТКОВА