29
Сря, Май
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Легналите полицаи“ на пътя в с. Капитан Андреево не изтраяха и седмица, сигнализираха граждани. Явно болтовете, с които бяха закрепени съоръженията, се оказаха по-къси и не издържаха на натоварения трафик, сподели пък кметицата на селото Веселина Латунова. По думите й още във вторник обаче фирмата, която поставила бабуните, ги реновирала.

Освен, че „легналите полицаи“ не издържаха на натоварения трафик, се появиха и двама недоброжелатели, които се опитаха да демонтират част от тях, заяви още Латунова. Собственикът на хотела в селото Атанас Маринов Вълков и комшията му Красимир Николов Андонов били засечени от гранични полицаи в момента на сваляне на болтовете. Двамата обяснили пред органите на реда, че съоръженията вдигат много шум. Ще сезирам всички необходими институции за това меродерство, закани се кметицата.

Припомняме, че бабуните бяха поставени веднага след трагичния инцидент с 12-годишния Ицко от Капитан Андреево. Жителите на селото тогава бяха потресени и готови на бунт заради непрекъснатата опасност, която ги грози на пътя, и заплашиха, че ще блокират трасето, ако не бъдат взети незабавни мерки. Още на следващия ден пешеходните пътеки бяха освежени, клоните на дърветата подрязани, докарана и поставена бе автобусна спирка, както и „легнали полицаи“.

Диляна ЦВЕТКОВА