23
Чет, Май
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Уебсайтът на Ясен Георгиев оценен най-високо сред 7 участници

Свиленградчанинът Ясен Георгиев спечели сърцата на журито на Петото национално състезание по информационни технологии в Благоевград. Нашето момче се пребори с още 7 деца от неговата възрастова група и завоюва първото място в категория „Уебсайт“. До последно мислех, че ще се класирам втори, сподели той. При представянето на проекта си за „Детска музикална школа“-Свиленград (dmsh.eu) не бях достатъчно убедителен и не успях да използвам своята артистичност, самокритично заяви Ясен. Според думите му останал искрено изненадан, когато разбрал, че е победител.

Ясен Георгиев е ученик в 7 клас в ОУ „Иван Вазов“. Негов преподавател е Нели Апостолова. От около 3 години се занимава с изработката на уебсайтове, като е направил и страницата на училището си в Интернет. Придобил е нужните умения сам чрез видеоуроци от Интернет. Сега, ако има проблем в процеса на работа, чрез търсачката намирал отговор как да се справи с него. По този начин придобивам още повече знания, подчерта той. След 7 клас иска да замине да учи в „Професионална гимназия по компютърни технологии и системи“ - Правец.

В момента Ясен се готви за друго състезание през април, което ще е в гр. Лозница, Разградско. Междувременно е участвал и в областния кръг на олимпиадата по информационни технологии, където от 100 точки е постигнал 92.

Диляна ЦВЕТКОВА