23
Вт, Юли
35 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

17-1По-малко бяха участниците в протеста против монополите и досегашния модел на управление тази събота. Шествието започна от сградата на общинската администрация, мина през центъра, автогарата и завърши отново при ОбА. Пред сградата на пощата Живко Желев- Полицая, крупен тютюнопроизводител от Мустрак, и Даниела Василева представиха исканията на протестиращите и призоваха за подкрепа, особено от страна на по-младите.

Свиленградчани изригнаха с викове „Мафия“, „Всеки ден ще е така до победата“, „Българи юнаци“ и др. Протестиращите носеха знамена, плакати, надуваха вувузели и свирки . Живко Желев пък бе наел и оркестър от с. Върбица, Шуменско. Музикантите повдигаха патриотичния дух на участниците в митинга с изпълнението на „Стани, стани, юнак балкански“, „Вятър ечи, Балкан стене“, „Тих бял Дунав“, „Шуми Марица“.

Оставката на Бойко Борисов не променя нещата, той трябваше да остане докрай, заяви Живко. Мъжът призова в неделя (24 февруари) на площада пред ОбА от 12 часа да дойдат повече души, отколкото в събота (23 феврусри). За сравнение миналата седмица протестиращите бяха около хиляда, а този път се събраха не повече от 300 души. Не бива да се страхувате, правителството го избираме ние и ние можем да го свалим всеки път, когато не защитава интересите ни, подчерта Живко.

СМDSC 703416-1babork89-1