21
Нед, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Одобриха критериите за приема на ученици с предимство. От училището ще предлагат нови предмети за изучаване

Учениците от ОУ „Иван Вазов” вече са с униформи, съобщи директорката Ася Райкова. От средата на януари на всяко дете е предоставена емблема и вратовръзка в цвят киви. Освен тях възпитаниците на школото ще носят бяла риза, тъмна пола или панталон. Костюмите ще са задължителни при тържествени чествания и празници, уточниха от училището. По думите им до въвеждането на отличителното облекло се е стигнало след доста дебати с родителите.

Ася Райкова сподели още, че критериите за приема на първокласниците, които ще бъдат записвани в ОУ „Иван Вазов“ с предимство, са одобрени. Най-важното е бъдещите ученици да имат завършена предучилищна подготовка. Преимущество ще имат близнаците, децата със специални образователни потребности, сираците и др. Те ще бъдат разпределени в четири паралелки. Приемът на заявленията започва от 28 февруари и ще продължи до края на май.

От новата учебна година в училището ще се предлагат и два варианта на ЗИП, който досега беше само един. Също така учениците сами ще могат да решат дали да изучават предприемачество, приложни изкуства, театрално студио, музика и др. С цялата гама от нови предложения ние искаме да улесним родителите в избора си за своите деца, подчерта директорката. Повече подробности може да видите на сайта на училището ouivanvazov.info.

На 29 януари пък от 18 часа в ОУ” Ив.Вазов” ще се проведе „Ден на отворените врати“. Тогава родителите, чиито деца ще прекрачат прага на училището за първи път, ще имат възможността да получат отговор на всички интересуващи ги въпроси, уточни Райкова.

Клара МЕТОДИЕВА