01
Пет, Мар
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Приемът продължава. От началото на кампанията досега има само един отказ

398 молби са подадени в свиленградската дирекция „Социално подпомагане“ за получаване на безплатни винетки за инвалиди, съобщи директорът й Росица Христова. От тях заявленията за община Свиленград са 263, а за Любимец- 135. Очаква се бройката да се увеличи, тъй като документи за специализираните стикери се подават до края на годината. До момента има и едно върнато заявление, каза още Росица Христова. По думите й причината била, че автомобилът е регистриран на името на фирма и по закон не отговаря на изискването. През изминалата 2012 година от местните социални грижи са раздали 436 винетки на хора с увреждания.

Както „Старият мост“ писа за безплатен стикер могат да кандидатстват хора, които са с над 50 процента инвалидност. Право на винетки имат и семейства, чиито деца са с увреждания, като има условие в талона на автомобила да е вписано името на детето. Необходимо е още да се представи копие на акта за раждане на детето, уточниха от Социално подпомагане.
Всички, които са подали заявление за безплатни винетки, ще ги получат до 31 януари, увери Росица Христова. Хората, които тепърва ще получат решение от ТЕЛК за инвалидност през годината, също имат право на безплатен стикер. Трябва само да подадат нужните документи в дирекция „Социално подпомагане“.

Диляна ЦВЕТКОВА