13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Напълно безплатен sms ще ни предупреждава, че ще ни резнат тока след три дни, ако не сме си го платили навреме, успокояват абонатите си от EVN. Услугата стартира още в първия ден на тази година. От нея имат право да се възползват всички битови клиенти без значение на какъв мобилен оператор са. Това обаче ще става, ако попълнят еднократно декларация за заявяване на услугата, уточняват от дружеството.

Тя може да се намери на интернет страницата www.evn.bg, както и на място в сградата на Енергото. В нея се вписват име, ИТН (номер на измервателна точка, видим от предишна фактура), валиден имейл или номер на мобилен телефон. Като допълнителна опция при попълването на заявлението бихме могли по желание да впишем и безплатна услуга за уведомление за стойността на месечната си фактура. С цел гарантиране достоверността на предоставените данни декларацията трябва да се занесе в офиса на EVN, уведомиха от там.

Новата услуга ще намали риска от прекъсване на електрозахранването поради неплащане, подчертаха още от дружеството. Важно предимство също е, че ще спести разходите за повторно включване на тока. От фирмата напомнят, че във всяка издавана от тях фактура е посочен срокът на следващо плащане (от 1-во до 15-о число на месеца за първа група клиенти и от 11-о до 25-о за втора). Формулата за плащане на задълженията към Енергото е 20 дни от датата на излизане на фактурата плюс 10 дни отсрочка, преди да развият бушона. Добре е да не допускате да Ви спрат тока, защото има наказателна такса при повторното му пускане- 19 лв. за обикновена поръчка или 38 лв. за бърза.

Подробна информация може да се получи на www.evn.bg, денонощен телефон 0700 1 7777 или в офиса на EVN.

Диляна ЦВЕТКОВА