Общество
Инструменти
Шрифт

Заради новото разписание на вътрешноградските автобуси няма с какво да се прибираме от работа, жалва се Христина Крушева. Досега последният рейс за кв. Гарата беше в 22:00 часа, а за Свиленград- 22:20 ч., което ни устройваше. От понеделник обаче автобусът е с променен час на тръгване- 21:30, заради влака. Според гаралийци не е редно от общината да се съобразяват с неколцината, които я слязат, я не от трена, а с хората от квартала не.

Георги Манолов за нищо не ни пита, оплакват се още те. Защо махна кметския наместник в квартала? За да няма кой да защитава интересите ни, споделят разгневените жители на Гарата.

Те смятат, че градоначалникът дори не си е направил труда да проучи колко души пътуват с автобуса в 22:00 часа. Според наша проверка хората, които използват последния рейс за кв. Гарата са повече от тези, слизащи от влака за целия ден. В момент на икономическа криза е невъзможно всеки ден да плащаме по 5 лева за такси в едната посока, обяснява Христина Крушева.

Във вторник бе внесена подписка от 60 протестиращи заради промененото разписание. От ОбА обаче казали, че бройката е малко и трябват още. Крушева сподели още, че няма да се откаже от възраженията въпреки заплахите на един от шофьорите. Той я предупредил, че някоя вечер ще я подмине на спирката, ако не спре да се бунтува.

От фирма „Бойдеви“ пък заявиха, че са между чука и наковалнята. Каквото ни нареди Манолов, това правим. Не можем да променим разписанието без неговия подпис, казаха те.

Диляна ЦВЕТКОВА