26
Пон, Фев
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Детска градина „Снежанка“ е единствената, която не е ремонтирана

Родителите на децата от детска градина „Снежанка“ внесоха подписка в ОбА с настояване за скорошното й реновиране. Сградата е построена през 1 923 г., като предназначението й е било за училище, а през 1985 г. набързо е преустроена в детска градина. От тогава сериозни ремонти не са правени.

Родителите споделят, че покривът тече. Липсват олуци и водосточни тръби, поради което при валежи стичащата се вода се просмуква в стените. Мазилката непрекъснато пада и застрашава децата ни, жалват се още те. Оборудването и настилката в санитарните помещения не отговаря на съвременните изисквания. Спалните помещения също се нуждаят от основен ремонт. По стените е избила влага и децата спят не само в мизерни, но и вредни условия. Дворът на градината е в окаяно състояние. Люлките са от преди 20 години, което крие реална опасност от нараняване на малчуганите.

ЦДГ „Снежанка“ е единствената в Свиленград, за която не се полагат грижи от страна на общината. Въпреки това е предпочитана от над 130 души. Малчуганите тук заслужават условията, които съществуват и в останалите детски градини, за чийто ремонт от ОбА са намерили средства. Искаме и нашите деца да бъдат равнопоставени с другите, споделят родителите.

Диляна ЦВЕТКОВА