30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Улици, ВиК-инсталации и спортни обекти ще бъдат реконструирани

Проекти за над 15 милиона лева ще реализира община Любимец догодина, съобщи пресаташето Диана Атанасова. Част от парите ще бъдат отделени за цялостното асфалтиране на 10 от най-важните улици в града. Реконструирани ще бъдат и още 4 отсечки в селата Белица и Лозен.

Освен рехабилитацията на улиците, изцяло ще бъде подменена и водопроводната мрежа в с. Малко градище. Одобреният проект е на стойност 2 375 768 лв. и е изцяло финансиран от ЕС. Общата дължина на водопровода ще бъде 16, 445 км.

Тази седмица кметът Анастас Анастасов подписа и договор с ДФ „Земеделие“ по проекта „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”. Финансирането е на стойност 5, 7 милиона лева. С усвояването на парите трябва да бъде подменена водопроводната мрежа в селата Георги Добрево и Белица и да се асфалтира общинската междуселищна пътна мрежа Любимец- Белица и Любимец- Г. Добрево. Предварително заложената сума бе приблизително 6 млн.лв., защото включваше и направа на велоалея по цялото продължение на пътя Любимец – Белица, обясни Диана Атанасова. За съжаление тази част от проекта не бе одобрена от експертната комисия и отпадна като дейност, която ще получи финансиране.

4, 4 милиона лева пък ще бъдат отпуснати по проект "Изграждане на спортна зала и спортни площадки в населените места на община Любимец". Той включва цялостна реконструкция на съществуващи спортни обекти и изграждане на нови в града, и по-големите села от общината. В града ще бъдат ремонтирани спортната зала на бул. "Одрин", площадките на ул. "В. Друмев" и пред ЦДГ "Рай 2" и зелената площ между улиците "Ст. Караджа" и "В. Левски". В с. Лозен се предвижда да се изгради игрище за футбол на малки вратички, а в Малко градище и Белица ще се правят терени за стрийтбол и тенис на маса.

Такава огромна сума не е била инвестирана тук досега, подчерта градоначалникът Анастас Анастасов. С тези средства общината не само ще направи крачка напред в своето развитие, но ще осигури удобство и по-качествен живот на жителите.

Диляна ЦВЕТКОВА