19
Пет, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Мерките за неотклонение на четирима контрабандисти на близо 1000 мастербокса цигари от Гърция не бяха наложени вечерта на 19 ноември. Както „Старият мост“ писа, 8 души бяха арестувани за нелегален трафик на папироси без бандерол за над 3 млн. лева в края на миналата седмица.

Пред съда бяха изправени настоящият инспектор и бивш временен шеф на митница Свиленград Кирил Мараджиев, предполагаемият поръчител и шеф на спедиторска фирма в София Стоян Семков и шофьорите Братан Братанов и Стефан Стефанов. Адвокатите на обвинените поискаха обаче да се запознаят по-обстойно с материалите по досъдебното дело. Не е възможно да се запознаем за 3 часа с 15-те тома, от които единият секретен, мотивираха се защитниците. Председателката на съдебния състав Анна Петкова прие аргументите и отложи делото за следващия ден.
Междувременно срокът на прокурорското постановление изтече и всички уличени трябваше да бъдат пуснати на свобода. Така свиленградчанинът Кирил Мараджиев можа да прегърне новородения си син Явор, който видя бял свят, докато таткото бе в ареста.
Считаният за организатор на канала турския гражданин Турхан Йозкалъч е бил изгонен от България през 2004 година, стана ясно в кулоарите на съдаа. По време на престоя му у нас той въртял бизнес в Свиленград и е живял тук. След това бил екстрадиран заради съмнения на службите, че застрашава сигурността на държавата. Бил „амнистиран" обаче по време на тройната коалиция.