30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Свиленградският началник на пожарната Валентин Ангелов замина за Анталия преди месец по покана на организаторите на VIII-то Световно първенство по пожароприложен спорт, за да се включи в подготовката му. Освен това нашенецът ще бъде и заместник-главен съдия на състезанието. С него е и брат му Николай.

На 15-и от Свиленград за Анталия ще отпътуват и мажоретките, духовият оркестър и фотографът на „Старият мост“ Христо Русев-младши, който е единственият български фоторепортер, поканен от федерацията по пожароприложен спорт да отразява събитието и представянето на националния ни отбор. Свиленградчаните ще се включат в програмата на състезанието до 20-и.

Българските огнеборци ще трябва да премерят сили с още 14 отбора от различни държави членки на Международната спортна федерация на пожарникарите и спасителите (ISFFR). Етапите на състезанието са 100-метрова пътека с препятствия, изкачване с щурмова стълба на 4-етажна обучителна кула, щафета 4 х 100 м с препятствия и гасене на пожар. България също е била домакин на това състезание през 2008 г.

Диляна ЯНКОВА