25
Нед, Фев
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Канализацията на ул. „Трети март“, която се намира в самия център на Свиленград, бълва отходни води и фекалии, оплакаха се в редакцията на „Старият мост“ живеещи в района на бившия Дом за деца и юноши. Миризмата и мръсотиите, които се носят, са непоносими, възмущават се хората. Те нееднократно са сигнализирали кметската управа за проблема с писма и солидна подписка, която са парафирали около 120 души.

Още преди асфалтирането на улицата са написали писмо на кмета, в което настояват за подмяна първо на канализацията, чиито тръби са тесни, и предупреждават, че цолажът им е малък и няма да може да поеме отходните води. „Навсякъде тръбите се смениха, само в отсечката от около 200 м - от Енергото до ул. „Хр. Ботев“ - останаха старите. Тази канализация е може би най-старата в Свиленград, изграждана е през 60-те години на миналия век – сподели Гого Гогов, който има апартамент на третия етаж на новопостроената жилищна кооперация. - Казаха ни, че канализацията ще издържи, ама явно не са отчели, че се нанесоха новодомци, редица фирми имат офиси, на партерния етаж са разположени магазини. Всички те ползват голямо количество вода, която тесните тръби не могат да поемат. Така от шахтите започва да извира мръсотия, разнася се зловоние.“

Наскоро пак викахме машина от Хасково да продухва тръбите, разказа продавачка в магазин на първия етаж. Като се запуши канализацията, магазинът ми се пълни и мирише отвратително, едва смогвам да чистя, жалва се жената. Освен това цената на една такава операция е доста солена, не знаем докога ще издържим, допълниха живеещи наоколо.

Най-лошото е, че решение на проблема няма. За да се отстрани той, ще трябва да се разкопае ремонтираната улица, да се положат нови тръби и отново да се асфалтира. Това обаче струва много пари и надали ще се осъществи.

СМ