23
Вт, Юли
40 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Доскорошният вр. и. д. директор на основното училище в с. Левка Мариян Боянов пое поста директор на най-голямото училище в Свиленград – СОУ „Д-р Петър Берон“, съобщи брилянтен източник на „Старият мост“.

Боянов поема школото след конкурс, на който се явиха четирима претенденти – Петя Благоева, която от две години изпълнява длъжността, зам.-шефката на ОУ „Иван Вазов“ Любомира Сарафова, учителят по информатика Атанас Стайков и временният директор на училището в с. Левка Мариян Боянов.

В конкурсната комисия, препитвала кандидатите, е участвал и лично кметът на Свиленград Георги Манолов, който задавал и въпроси.

Новият директор на СОУ-то е на 32 години, от Любимец, свиленградски зет, съпругата му е счетоводител в НУ „Хр. Попмарков“. Завършил е биология и химия в Пловдивския университет. Две години е учителствал в Левка, след което е назначен за вр. и. д. директор на школото на мястото на Благоева, която пък пое „Берон“ от уволнената дисциплинарно Василка Вангелова. Сега се очаква Петя Благоева да се върне на поста си в Левка, има и вариант Любомира Сарафова да стане заместник на Боянов.

СМ