14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

 

Паркът в свиленградския квартал Гарата е превърнат в истински пущинак. Градинката, която се намира в непосредствена близост до две възлови за общината сгради - жп гара Свиленград и митница Свиленград, е в окаяно състояние. Глутница кучета, пустеещи площи, счупени детски люлки, обрасли пътеки са част от картината, която може да се види там.

„Преди време бяха сложени някакви подобия на люлки, които не издържаха и две седмици“, жалват се майки от квартала. Други пък споделят, че от общината на няколко пъти са се опитали да пооправят зелената площ, но злосторници винаги рушали направеното.

Въпреки че теренът е общински, хората от квартала също могат да се нагърбят с поддръжката на парка. Все пак импровизираното сметище, което се намира до градинката, най-вероятно е тяхно дело. С малко усилия и от двете страни паркът отново може да се превърне в оазис за квартала.

Но пущинакът си стои. Жителите на района всеки ден минават покрай него. А от община Свиленград или нехаят, или чакат някой друг да поеме задълженията им.

Диляна ЦВЕТКОВА