01
Пет, Мар
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

24 млн. евро могат да получат пострадалите от наводнения общини в Хасковска област по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Приемът е обявен за периода 27 юли – 17 август. Финансовата помощ била одобрена от ЕК в края на юни и е по мерките 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места”.

Осигурена е възможност по мярка 321 общините Свиленград, Любимец, Харманли, Стамболово, Тополовград, и Минерални бани да възстановят засегнатите общински пътища и мостове, водоснабдителни и канализационни системи и съоръжения. Предвидената за тази цел финансова помощ е 16 млн. евро.

Подпомагането по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” е 8 млн. евро и е за общините Свиленград, Любимец, Минерални бани, Тополовград и Симеоновград. В тези общини ще може да бъде извършена реконструкция и/или изграждане на улична мрежа, тротоари, площади и зелени площи.

Заповедите за определяне на периоди на прием на заявления за подпомагане и изискванията за кандидатстване съгласно съответните наредби са публикувани на електронната страница на ПРСР: www.prsr.bg, в секция „Мерки”, уточниха от земеделското министерство.

СМ