17
Сря, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Петима от „Товарни превози“ и 12 от депото с предизвестия. Уведомления получиха и двамата, избягали при проверка за крадена нафта

Служители от сектор „Товарни превози“ и депото на жп гара Свиленград поучиха предизвестия за съкращение. Уведомления са получили 4 стрелочници от маневрения персонал.

Така от общо 12 стрелочници на работа остават 8.

Премахнат е и щатът за началник на „Товарни превози“, а титулярът Никола Николов също е съкратен. Той бе сред петимата жепейци, оневинени от съда по обвинение за крадени плазмени телевизори от влакова композиция. Делото се проточи пет години, а след окончателното му приключване трима от оправданите се заканиха да съдят държавата за нанесени морални и материални щети.

Съкращенията в депото са над 50 на сто. Омахани от работа са 10 – 12 души. Уволнение застигна и машиниста и помощник-машиниста, които бяха сгащени при проверка през април да пренасят туби с нафта от локомотива, който пътувал между Свиленград и Капъкуле. Както „Старият мост“ писа, при вида на проверяващите двамата, заедно с работник от депото, хвърлили тубите и побегнали с кола в неизвестна посока. След ден отново се явили на работа, както бил графикът им.

Съкращенията на жепейците са мотивирани с преструктуриране в дружеството. Тукашните служители вече са на директно подчинение на „Товарни превози“ - Димитровград. Очаква се да бъдат извършени още съкращения на жп гара Свиленград.

СМ