13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

 

IMG 0498На 4 май народно читалище „Братолюбие – 1884г.”, гр. Любимец организира благотворителен концерт. Събраната сума от дарения и продажбата на билети е приблизително 2300 лв.

IMG 0535Със събраните средства читалището се присъедини към кампанията на Община Любимец „Да помогнем на Атанас Жишев“, който се нуждае от продължително лечение, а друга част от сумата ще се използва за възобновяването на театралната дейност в читалището.

koncert2koncert5nosii3Събитието започна с изложба във фоайето на читалището - „Бит, култура и мода от миналия век на Любимец”. Масите бяха отрупани с вкусотии, а всичко това бе изготвено от клуб „Приятели”.

Няколко месеца самодейните групи в читалището се подготвяха усилено за този концерт. Всяка една от тях се представи с нови изпълнения. По време на двучасовата програма на сцената се качиха над 100 участници от различни възрасти. Взеха участие всички самодейни състави: народни танци, модерен балет, мажоретен състав, детска вокална група, обработен и необработен фолклор, групата по пиано, новосъздаденият клуб за хора - „Ритъм”, Виктор Алеков и партньорката му Василена Шопова - представители на „Ера балет“ гр. Пловдив. Специални гости на тържеството бяха DJ Jivko MIX и Мария Ванкова - репортер от BTV, която бе водеща на концерта.

Дизайнът на сцената бе дело на г-жа Таня Георгиева.

Залата на читалището се оказа малка да побере всички, които пожелаха да се насладят на концерта, а въодушевената публика през цялото време подкрепяше самодейците с бурни аплодисменти.

Вероника ДОЙЧИНОВА