17
Сря, Юли
29 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

premyanovКомисия ще извърши финансова проверка, насрочват отчетно-изборно събрание

Лично председателят на Съюза на Тракийските дружества в България Красимир Премянов дойде в Свиленград заради разразилия се сред тукашните тракийци скандал.

Както „Старият мост“ писа, петима от деветте членове на Управителния съвет /УС/ на местната организация хвърлиха оставки. Сред мотивите им са неудовлетвореност от работата на дружеството, липсата на вътрешна организационна дейност и идейна целенасоченост, обезличаване на дългогодишния авторитет на съществуващата в миналото свиленградска обществена организация и др. Премянов дойде и изслуша и двете спорещи страни. Трябва да се насрочи отчетно-изборно събрание, на което по демократичен път да се избере ръководство на Тракийското дружество в Свиленград, заяви той. По думите му събранието трябва да се проведе най-късно до месец и половина. Преди това комисия ще извърши финансова проверка и ще запознае членовете на организацията с резултатите от нея. Това ще предложа на централното ръководство, защото съмненията във финансови нарушения много тегнат в колективните общности, каза Премянов. По думите му заради сигналите, които се получават от различни дружества в страната, централното ръководство е утвърдило нарочна комисия, която да извършва проверките. Според Красимир Премянов има напрежение между спорещите страни в свиленградското дружество. Когато навреме се реагира на такива спорове, по-леко се намира решение, каза председателят на Съюза на Тракийските дружества в България.

Иначе срещата не премина в духа на добрия тон. Представители на двете спорещи страни, които се изказваха, си отправяха различни обвинения, викаха, караха се, не се изслушваха.

След края на събранието членовете на УС и председателят на тракийското дружество Василка Вангелова останаха с Красимир Премянов в залата, за да определят дата за отчетно-изборно събрание, но до решение не се е стигнало. Очаква се все пак това скоро да стане. Членове на УС казаха, че ще настояват на отчетно-изборното събрание право на глас да имат само тракийци, които са били членове на организацията към датата на последната съдебна регистрация на дружеството от 4 януари т. г., за да няма манипулации като се регистрират в последния момент хора.

СМ

{jathumbnail off}