Общество
Инструменти
Шрифт

bazar3Благотворителен великденски базар на ръчно изработени празнични сувенири, картички, шарени яйца, козунаци, организираха на Цветница деца от Любимец.

velikdenski-bazar2Проявата, която се реализира за втора поредна година, бе по инициатива на Ученическия училищен съвет при СОУ „Желязко Терпешев” и бе подкрепена от читалище ”Братолюбие -1884г.”, Община Любимец, училищното ръководство, дамски клуб „Любимец” и децата със специални образователни потребности при СОУ ”Желязко Терпешев”.

Освен, че се набираха средства за озеленяване на училището, този празник даде възможност на учениците да разгърнат своите възможности и умения, да покажат своя талант и най- важното: да бъдат единни в общата кауза да помогнат на своето училище.

През месец декември 2011 година децата направиха пък коледен базар. Събраните средства възлязоха на сума от 805лв., с която бяха закупени материали за изработване на пейки. Те ще бъдат поставени в двора на училището.

Във великденския празник взеха участие и самодейците от ТС ”Сакарче” с ръководител Вели Велев, балет „Ейнджъл” с ръководител Даниела Христонова, децата от детската школа по народно пеене с ръководител Жеко Ангелов, както и Виктор Алеков, представител на танцов клуб по спортни танци „Меджик”- гр.Свиленград с ръководител Валентина Савова.

Освен празничната програма и великолепните сувенири, които бяха подготвили организаторите, те бяха помислили и за по-малките си гости - FACE ART. За няколко минути лицата на всички желаещи се превръщаха в познати анимационни герои. Учениците не пропусната да отбележат, че датата 8 април се отбелязва като Международен ден на ромите.

Още снимки от благотворителната инициатива

Автор: Вероника Дойчинова
Снимките са любезно предоставени от Община Любимец и Нели Христова