28
Вт, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

kiril-stankovМного местни танцови и спотни клубове, както и певецът Милко Калайджиев участваха в проявата в помощ на Кирил Станков. Читалището се оказа тясно за многобройната публика

koncertПри небивал интерес премина благотворителният концерт „Да помогнем на Кирил Станков“, организиран от дванадесетокласничките от СОУ „Д-р П. Берон“ Таня Делибозова и Стефка Стайкова. Залата на читалище „Просвета“ се оказа тясна, за да побере всички желаещи да се включат в инициативата в подкрепа на преподавателя по история в ОУ „Иван Вазов“, който е бивш учител на двете момичета. Много свиленградчани не успяха да влязат и да гледат концерта, тъй като нямаше място дори за правостоящи.

На сцената за благотворителната кауза пък свои изпълнения представиха много местни спортни клубове, певци, танцови състави, както и поп фолк звездата Милко Калайджиев. Кирил Станков също присъстваше в залата и изгледа концерта. Силно развълнуван, той помоли Таня Делибозова да прочете подготвените от него думи на благодарност към всички, които го подкрепят и му помагат в този труден за него и семейството му момент.

Заради огромния интерес организаторките са решили да се проведе втори концерт в читалището, като датата и часът ще бъдат съобщени допълнително. Момичетата замислят още един през пролетта, който ще бъде на открито.

Както е известно, Кирил Станков се нуждае от бъбречна трансплантация в чужбина. За операцията са необходими 56 000 лв. Сумата е непосилна за семейството му.

Средства в негова помощ се набират и по дарителската сметка в ОББ, която е BGN: BG13UBBS80021056766330, код на ОББ – UBBSBGSF

Желаещите да помогнат могат и да изпратят дарителски SMS с текст на латиница DMS KIRIL на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M–Tel), за което ще бъдат таксувани с 1,20 лв. с ДДС.

СМ