17
Сря, Апр
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

blokЦял квартал на Свиленград е откъснат от света след наводнението от 6 февруари. Главните пътища към кв. Гарата са блокирани заради пропадания на шосето.

Пътят от Свиленград за Гарата е затворен с насипи от двете страни и преминаването е невъзможно. По средата му има подкопан участък, а под шосето се е образувала пробойна, през която шурти вода. Въпрос само на време е асфалтът да бъде разрушен. Водната стихия е отнесла мантинелите и е разхвърляла по трасето огромни дънери. Пропадане и отнесени мантинели има и на новия панорамен път, свързващ ГКПП Капитан Петко войвода с автомагистрала „Марица“. Отсечката е готова, но още не е открита и преминаването по нея не е разреено. Въпреки това обаче автомобили нарушават забраната и се включват в магистралата, карайки около километър в насрещното движение.Край застава „Фазан“ в близост до Любимец се е образувал 7 – 8-метров кратер и ще мине най-малко месец, докато пътят бъде ремонтиран и възстановено движението.

led6„Не дай, Боже, някой да се разболее или стане пожар, не може да дойде ни линейка, ни пожарна“, жалват се гаралийци. Единственият възможен маршрут за връзка на квартала със Свиленград е много обиколният път през Мезек и Сива река.

led5Достъпът до гробищата край квартала също е невъзможен. Стотици декари led3grobishtaоколо тях са потънали във вода. Заради това 72-годишен мъж от кв. Гарата днес ще бъде погребан в гробищата в Свиленград, който отстои на 5 км.

СМ