23
Нед, Юни
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

От „специални поръчки“ печелят по 100 евро на вечер

Млади момичета от региона заработват нелегално като компаньонки в близкия гръцки град Орестиада. Принудени от безработицата в родната си страна, 19 – 20 годишни девойки от Свиленград, Любимец, Харманли изкарват прехраната си по баровете в южната ни съседка, радвайки мъжете там с присъствието си, показа журналистическо дирене на „Старият мост“. В Орестиада има 4 нощни бара, във всеки от които работят по 8 – 10 момичета – основно българки и рускини. Всяко от заведенията има по 4 – 5 маси в общото помещение и 2 – 3 затулени със завеси сепарета, които са предназначени за „специални поръчки“.

След като клиентът влезе и седне на масата, момичето отива при него и му предлага да му прави компания за вечерта срещу почерпка. От всяко поръчано питие, което струва между 10 и 15 евро, девойката печели по 5 – 7 евро. Така само като компаньонка си докарва по 50 – 60 евро на вечер, като надига наздравици с чай, кока-кола или чиста вода.

По-добре са заплатени момичетата, които правят компания в сепаретата за „специални поръчки“. Там и питиетата са по-скъпи – по 25 – 30 евро, и някои си докарват над 100 евро за вечерта от допълнителни „услуги“.

През деня пък шефовете на баровете карат младите жени да обикалят магазините и кафенетата, за да „зарибяват“ клиенти. Нашенките са наели квартири в Орестиада, за които плащат по 150 – 200 евро месечно.

Тукашни момичета обслужват гърци и в по-отдалечени от границата градове като Димотика, Александруполис, Солун.

СМ