17
Сря, Апр
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

detsaРехабилитационен кабинет за деца с увреждания бе открит в понеделник в Свиленград. Той бе изграден по проект на тукашното сдружение „Нашите деца могат“. Стойността на разработката, която се реализира с финансовата подкрепа на Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа и специален фонд към институт „Отворено общество“, е 5 000 долара.

centerНовият кабинет се намира на втория етаж в сградата на детски ясли „Пролет“ до дневния център за деца с увреждания. Оборудван е със стълба за рехабилитация, дюшеци, шведска стена, велоергометър, степер, лежанка и др. Средствата за закупуването на уредите са от дарения, отпуснатите за проекта ни пари ще отидат основно за заплащане на рехабилитатора, който ще работи с децата, обясни Мария Сталева, председател на сдружение „Нашите деца могат“. Тя благодари на всички, които са помогнали на сдружението да изгради рехабилитационния кабинет – община Свиленград и кмета Георги Манолов, Елена Манолова, Маргарита Костадинова, Николина Пехливанова, магазин „Тидиимпекс“, Силвия Куманова, Елена Харакчиева, пробационната служба в Свиленград и екипа на дневния център за деца с увреждания.

Целевата група на кабинета за рехабилитация са деца на възраст от 3 до 16 години, обясни ръководителката на проекта Розалина Караиванова. Рехабилитаторът ще работи с по-тежките случаи индивидуално, а с малчуганите с по-леки увреждания ще бъдат сформирани групи. Освен залата за раздвижване с уреди, има и кабинет за масаж.

СМ