29
Сря, Май
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

chasovnikЕлектронният часовник на сградата на Районен съд - Свиленград още не работи, макар да има влязло в сила съдебно решение за отремонтирането му. Вече пет месеца фирмата, която е поставила устройството, не изпълнява договорката да го поправи.

Както „Старият мост“ писа, община Свиленград, която е платила за часовника 10 000 лв., и фирмата – изпълнител ЕТ „Сайланс – Иван Иванов“ сключиха съдебно споразумение на 16 август м. г. Местната кметска управа заведе дело срещу собственика на фирмата Иван Иванов, тъй като външният светодиоден часовник с термометър, доставен и монтиран от него, работи само три месеца след поставянето му и спря. Едноличният търговец Иванов, регистриран в разградското село Гецово, обеща до 22 август 2011 г. своя сметка да подмени изцяло електрониката и повредените диоди, управлението на индикацията да стане статично и по този начин да се постигне увеличение на интензивността на светене. Страните се споразумяха след извършване на гореописания ремонт часовникът-термометър да бъде подложен на едномесечен тест, като отстраняването на недостатъците бъде за сметка на ответника. Предвидено е и при просрочване за всеки ден „Сайланс“ да плаща неустойка в размер на 0, 5 % от сумата, която е получил, както и автоматично двойно увеличаване на гаранцията.

След като споразумението не се изпълнява, следва общината да възобнови делото срещу фирмата – изпълнител, заявиха от съда.

СМ