20
Съб, Юли
37 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

slavovaНов шеф има свиленградската трудова борса. От 3-ти януари длъжността директор на дирекция „Бюро по труда“-Свиленград се изпълнява от Соня Славова.

Тя е назначена на ръководния пост след проведен конкурс. Процедурата е била обявена през ноември, като документи са подали двама кандидати. До участие е била допусната само Соня Славова, която след това се явила на тест и интервю. Другата желаеща да заеме вакантното място не е била допусната, тъй като не е представила документи, удостоверяващи продължителността на трудовия й стаж.

Соня Славова е 43-годишна и е от Свиленград. Има висше образование, магистър е по финанси. Преди да бъде назначена за шеф на бюрото по труда тя беше началник на дневния център за възрастни с ментални увреждания и дневния център за седмична грижа. По-рано е работила като учителка по немски език в ПГССИ „Христо Ботев“.

Директорското място бе овакантено в началото на декември 2010 г., когато тогавашната шефка на бюрото по труда Северина Методиева бе освободена от длъжност. Оттогава досега функциите й се изпълняваха временно до провеждането на конкурс от Соня Костова, която е началник на отдел в бюрото по труда.

Елена МИХАЛЕВА