17
Пон, Юни
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Зърнопроизводителите, които в продължение на 10 дни бяха окупирали Руския паркинг пред Капитан Андреево и спираха периодично движението по международния път, вдигнаха блокадата. Последните машини от над 350-те трактора, които се стекоха тук от областите Стара Загора и Хасково, се изтеглиха в четвъртък преди обед, видя екип на „Старият мост“.

Земеделците прекратяват протестите до 31 януари, но остават в бойна готовност, но продължават да настояват за оставките на земеделския министър Мирослав Найденов и на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Те искат да има по-голяма прогнозируемост за сектора и осигуряване на средствата за земеделие, разписани във финансовата рамка за следващата година.

По думите на зам.-председателя на Асоциацията на българските зърнопроизводителите Георги Милев предстоят три дати и след тях ще стане ясно дали ще подновят стачните действия. Той поясни, че това са 15 декември, когато трябва да бъдат изплатени субсидиите на животновъдите, 2 януари 2012 г. , когато трябва да бъдат получени ваучерите за безакцизно гориво и 31 януари,когато трябва да бъдат изплатени европейските субсидии за единица площ.

СМ