29
Сря, Май
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

214 първокласници ще се учат на четмо и писмо през новата учебна година в школата в община Свиленград. Толкова малчугани прекрачиха за пръв път училищния праг на 15-и септември. Броят им е повече от миналата година, когато в класните стаи влязоха 192-ма първолаци.

Сега най-много малчугани от първи клас са записани в ОУ „Иван Вазов“, където са сформирани 4 паралелки с общо 81 деца. От първи септември в това школо се проведе академия за първолаци и техните родители, за да могат децата по-лесно да се адаптират към учебната среда. В СОУ „Д-р П. Берон“ пък има три паралелки. В другите четири общински училища – НУ „Христо Попмарков“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Христо Ботев“ в Левка и ОУ „Капитан Андреев“ в Капитан Андреево, има по една паралелка. 11 малчугани са записани в първи клас на ПУИ „Стефан Василев“. И тази година по-голямата част от родителите на първокласниците са заявили, че желаят децата им да са на целоднавно обучение, каза Христина Анастасова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в ОбА.

Както „Старият мост“ писа, през тази учебна година в общинските школа ще има рекорден брой маломерни паралелки. Те бяха утвърдени на заседание на Общинския съвет и общият им брой 19, като най-много – 6, са в ОУ „Капитан Андреев“.

96 са първокласниците, които влязоха в класните стаи в Любимецко, като общият брой на учениците в общината надхвърля 900.

СМ