Общество
Инструменти
Шрифт

Направиха промени в мениджърския екип и структурата на Холдинг „Белведере груп“. Винарната край Мезек остава извън рамките на холдинга, но под неговото управление

Изпълнителната директорка на шато „Катаржина Естейт“ Светлана Славова е освободена от поста. На нейното място няма да бъде назначен нов човек, а винарната ще се ръководи от Холдинг „Белведере груп“, научи „Старият мост“. Според официалната версия, кадровата върталежка се наложила от промени в структурата и в мениджърския екип на холдинга.

Испанецът Федерико Еспаня Брисон е новият президент на „Белведере груп България“, а бившият търговски директор на холдинга - Цветелина Николова, вече ще бъде вицепрезидент. Това е решението за промени в мениджърския екип и структурата на дъщерното дружество на френския гигант Belvedere S.A. у нас, осведомиха в официално прессъобщение от фирмата и поясниха, че „една от водещите български винарски изби – „Катаржина Естейт“, структурно остава извън шапката на „Белведере“, но ще бъде под управлението на новия мениджърски екип на холдинга. В групата остават две винарски изби – Domain Menada Стара Загора и Винена къща Сакар Любимец, две лозарски дружества – Menada Vineyards и Sakar Vineyards, както и две търговски дружества – насочената към вътрешния пазар Белведере Дистрибуция и експортната компания Vinimpex, която е изключителен дистрибутор на водка Sobieski за България“.

Неофициално обаче се разпространява информация, че Славова е махната за злоупотреби и нелоялно отношение към фирмата. От PR-агенцията на „Белведере“ обаче отказаха да коментират тези твърдания и обясниха уволнението й с преструктуриране.

СМ