25
Съб, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

pgssiСвиленградските зрелостници от тазгодишния випуск получиха дипломите си през седмицата. Тържеството на СОУ „Д-р П. Берон“ се състоя във вторник в залата на Общинската администрация. Дипломите на първите четирима по успех – Светлана Стоянова /5,96/, Невена Ганева /5,95/, Николай Гарев /5,95/ и Филип Тенчев /5,92/, бяха връчени от кмета Георги Манолов, който също е възпитаник на същото школо и подари на младежите плакет на общината.

Тапиите за завършено средно образование на останалите абитуриенти бяха връчени от директорката на училището Петя Благоева. Средният успех на завършващите СОУ „Д-р П. Берон“ е 5,22. 31 от зрелостниците са с отличен успех над 5,50. На тържеството абитуриентите бяха облечени в тоги. Накрая младежите преброиха до 12 и хвърлиха шапките си във въздуха.

В сряда пък зрелостниците от ПГССИ „Хр. Ботев“ получиха своите дипломи от директорката на школото Христина Милушева. Завършващите специалностите от направление по професионална подготовка „Пътуване, туризъм и свободно време“ са със среден успех 5,13. С най-висок успех сред тях са отличниците Гергана Ангелова /5,98/, Йорданка Динкова /5,75/, Иван Пеев /5,61/. В направление „Стопанско управление и администрация“ средният успех е 4,98. Тук най-високи резултати са постигнали отличниците Магдалена Терзиева /5,82/, Александра Ходжева /5,80/, Михаила Павлова /5,76/, Елена Георгиева /5,66/, Пламена Димитрова /5,51/. В направление „Селско стопанство“ средният успех е 4,12. Много добри резултати е постигнал Стефан Хаджистефанов, който завършва специалност „Механизация на селското стопанство“ с 5,38. Тържеството за връчването на дипломите се състоя в двора на ПГССИ „Хр. Ботев“.

Елена МИХАЛЕВА