18
Чет, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

zmiyaЕкип на Пожарната търсеше влечугото, но не можа да го открие

Огромна змия стряска минувачите в Младежкия парк в Свиленград. Голямото влечуго вече е било забелязано от няколко преминаващи пешеходци. Било дълго около два метра и дебело колкото човешка ръка. Сред уплашените от студенокръвното бил нашенец, който минавал през парка за по-напряко, когато видял змията. Изплашил се много и казал, че повече няма да припари там.

Влечугото били забелязали и служители на метанстанцията, както и от други свиленградчани, които ходят да спортуват в района. Заради големите му размери хората коментират, че най-вероятно е стрелок. Концесионерът на тенис кортовете Слави Цингов каза, че и друг път е виждал в района змии от този вид. Преди години, когато правехме кортовете, в една барака имаше 5-6, сподели Цингов.

Новината за огромната змия в Младежкия парк бързо се разнесе из Свиленград. Плъзнаха и различни слухове. Според някои влечугото било питон, избягал от гостувалия наскоро тук цирк, който бе опънал шапито в района на Младежкия парк. Други казват, че пълзящата твар е скочила на свиленградчанин от ромската махала. Млада ромка пък едва не пометнала от уплаха. Зевзеци се шегуват, че на страха очите са големи.

Съвсем не на шега пък в сряда екип на тукашната Районна служба по пожарна безопасност търсеше влечугото, видя репортер на „Старият мост“. Сигналът до Пожарната е бил подаден от общината, където пък съобщили притеснени граждани. На мястото дойде и шефът на огнеборците Валентин Ангелов. Екипирани с високи ботуши и ръкавици и въоръжени с тупалки пожарникари газеха във високите до коленете им бурени и треволяци. Те обходиха и двора на ОДЗ „Зорница“, котелното помещение на детското заведение. Огледаха и трафопоста. В крайна сметка обаче огромната змия не бе открита.

Младежкият парк е обрасъл с бурени до колене. Сигурно има не е една и две змии, коментират живеещи в района. Жители на ромската махала пък често оставят животните си да пасат в парка.

СМ