25
Съб, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Наша учителка присъства на президентския прием по случай празника

 

Директорката на ПГССИ „Христо Ботев“ Христина Милушева и преподавателката по химия в СОУ „Д-р Петър Берон“ Златка Станкова бяха удостоени с награда „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието, младежта и науката. Отличието е ежегодно и се връчва за Деня на славянската писменост и българската просвета и култура 24 май. Призът е за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета.

С „Неофит Рилски“ тази година бяха наградени общо петима педагози от Хасковска област. От името на просветния министър Сергей Игнатов отличията бяха връчени от Иван Панайотов, началник на Регионалния инспекторат по образованието, на празничен концерт в Хасково.

В навечерието на празника пък на тържествен концерт „На учителя с любов“ община Свиленград раздаде традиционните награди за учител и ученик на годината. Сред номинираните от училищата педагози призът получи Соня Гочева – преподавател по икономика в ПГССИ „Христо Ботев“. От детските градини за учител на годината бе определена Стойна Димова от ОДЗ „Зорница“. Ученик на годината пък стана седмокласничката от СОУ „Д-р П. Берон“ Ваня Пиперова.

Старши учителят по английски език в ПГССИ „Христо Ботев“ Алексия Лилянова пък бе поканена на традиционния прием, който президентът Георги Първанов и съпругата му Зорка дават за 24 май. Събитието се състоя в Националния исторически музей. На приема присъстваха народни представители, представители на Българската православна църква и на Главното мюфтийство, дейци на науката, изкуството, културата и образованието, посланици.

Елена МИХАЛЕВА