Общество
Инструменти
Шрифт

Антон Илиев с най-висок резултат на конкурса

Антон Илиев е класираният на първо място кандидат за длъжността директор на Транзитния бежански център край Пъстрогор. Това стана ясно във вторник, когато бяха обявени резултатите от проведения от Държавната агенция за бежанците конкурс за шефското място.

Победителят е от Свиленград, бивш военен, в момента работи в сервиз за климатици. Общият му резултат от етапите на подбора е 207. Изчаквам да мине определеният в закона едноседмичен срок за обжалване, след което ще издам заповед за назначаване  на директор на Транзитния център, каза пред „Старият мост“ председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков. Това ще стане след Великденските празници, допълни той.

Както „Старият мост“ писа, седем кандидати подадоха документи за директорския пост. От тях четирима бяха допуснати до участие в конкурса, последният етап от който бе интервю. На второ място е класиран Захари Кръстев с общ резултат 179.

По-рано се проведоха конкурси за три други длъжности в центъра. С най-добър резултат от кандидатите за младши юрисконсулт е Живко Адамов. В конкурса за старши ескперт в отдел „Производство и настаняване“ най-добре се е представила Валя Ангелова, а за младши експерт в същия отдел – Мария Желязкова. Заповедите за назначаване и на тези три длъжности се очаква да бъдат  подписани от председателя на Държавната агенция за бежанците следващата седмица.

СМ