25
Съб, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Обявиха конкурс и за директор

Голям е напливът на мераклии да започнат работа в Транзитния бежански център край Пъстрогор. До сряда над 150 души са подали документи в Държавната агенция за бежанците. От тях 49 кандидатстват по обявения конкурс за четири щата за държавни служители - младши юрисконсулт, младши и старши експерт в отдел „Производство и настаняване“ и старши експерт в отдел „Приемане, регистрация и административни дейности“. Срокът за подаване на документи за тези длъжности изтече на 7-и март. Подборът ще премине на два етапа – решаване на тест и интервю.

Над 100 души пък са кандидатствали за десетина работни места, на които служителите ще бъдат назначени по трудово-правни отношения без конкурс, казаха от отдел „Човешки ресурси“ в Агенцията. Това е станало само за няколко дни, след като „Старият мост“ публикува информация за предстоящите назначения.

Вече сме задвижили и конкурса за директор на Транзитния център, обявата за него ще бъде публикувана в петък /11 март/, каза председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков. Процедурата ще отнеме 45 дни, като докато мине подбора ще бъде изпратен временно изпълняващ длъжността най-вероятно от Агенцията в София. Държавните служители пък ще бъдат 11, като и за останалите бройки ще се обяви конкурс.

Както „Старият мост“ писа, очаква се обектът да започне да функционира през април или най-късно в началото на май. В момента се изгражда пречиствателната му станция, която трябва да бъде готова до месец. На първо време в Центъра ще бъде назначен персонал от двадесетина души.

Елена МИХАЛЕВА