03
Нед, Мар
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Назначават двама разследващи полицаи в ГПУ Свиленград. Над 700 души са подали документи за обявените по-рано свободни щатове

Конкурс за 32 вакантни длъжности в дома за временно настаняване на чужденци в Любимец обяви МВР. За звеното за охрана на транзитния център са определени 28 щатни бройки за старши полицай, а за оперативната дежурна част – 4 щата. Заповедта на вътрешния министър Цветан Цветанов за обявяване на конкурса е публикувана на 3 януари. В 30-дневен срок от тази дата се подават документи и се попълва анкетна карта в Дирекция „Миграция“ в София. Кандидатите трябва да имат само българско гражданство, да не са осъждани, да не са по-възрастни от 40 години, да имат завършено средно образование и т. н. В срока за подаване на документи те следва да се явят пред лекарска комисия за удостоверяване годността им за държавна служба.

Допуснатите до конкурса първо ще с явят на тест за физическа годност, след което ще бъдат подложени на изследване на интелектуалните способности и познания и психотест. Прескочилите и тези бариери ще бъдат поканени на заключително интервю.

Още две свободни щатни бройки обявиха и от Гранична полиция. Те са за разледващи полицаи в ГПУ Свиленград, като за длъжността могат да кандидатстват и служители от МВР, категория „Г“ или „В“, които имат висше юридическо образование.

Както „Старият мост“ писа, наскоро пък бяха обявени конкурси за назначаване на общо 65 души на вакантни длъжности в Гранична полиция в община Свиленград. Първоначално за ГПУ Свиленград бяха отпуснати 7 места за старши полицаи, като 5 от тях са за водачи на патрулен автомобил и по 1 - за оператор на технически средства за наблюдение и за полицай.  Дни преди определения краен срок за подаване на документи  обаче бяха обявени още 58 щата за гранични полицаи тук. 51 от тях ще бъдат капепенци на ГКПП Капитан Андреево. Според отлично информирани източници напливът за обявените свободни места бил огромен. Засега над 700 души са подали документи за кандидатстване, като до крайния срок се очаква броят на мераклиите да се увеличи. Конкурсът ще бъде проведен в срок от три месеца от обявяването му.

СМ