25
Съб, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Спряно е водоснабдяването и енергоподаването към обявените за незаконни вили в т. нар. митничарско село край яз. Ивайловград. С ток и вода във Веселото село са останали само 5 - 6 имота, сред които тези на Стефан Марашев, Росен Киришев, о. з. полк. Атанас Атанасов. Според началника на ВиК – Хасково Петко Стойчев на водомерите на незаконните постройки са поставени заключващи устройства до изясняване статута на имотите. Смята се, че спирането на тока и водата е първа крачка към премахването на вилите.

„Имам тук една къщичка и стоя да я пазя, че циганите ще ограбят всичко – сподели по телефона от Ставри Димитрово свиленградчанинът Тодор Катраников. - Топлим се с печка с дърва, вечер сме на свещи. 5 – 6 души сме останали тук заради грабежите. Поне зимата да ни бяха оставили тока и водата, че после да си вдигнем нещата оттук. Иначе всичко е платено, нищо не дължим. За водата платихме по 1 200 лева на човек и така ни откриха партиди.“

Междувременно стана известно, че 10 от собствениците на имоти край яз. Ивайловград обжалват в съда актовете на   РДНСК-Хасково.

Както „Старият мост“ писа, 119 констативни протокола са съставили служителите на РДНСК след проверката в т. нар. митничарско селище. От тях 83 са за премахване на незаконни постройки, а 36 - за забрана за ползване.  Забрана за ползване е получил и ексшефът на свиленградската митница Стефан Марашев. Той я обжалва в съда и делото е насрочено за 21 декември.

СМ