26
Пон, Фев
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Димитър Петков бе избран за временно изпълняващ длъжността кмет на село Мезек на последното заседание на Общинския съвет в четвъртък. Той бе предложен от парламентарната група на ГЕРБ. Социалистите също издигнаха своя кандидатура – бившата кметица на селото Цонка Щерева.

Тукашните народни избраници се обединиха около идеята за избран да се счита този кандидат, който получи най-много гласове „за“. При гласуването за Димитър Петков дадоха вота си 14 съветници. Цонка Щерева пък бе подкрепена само от четиримата социалисти в местния парламент. Така за кмет на Мезек бе избран издигнатият от ГЕРБ Димитър Петков, който ще изпълнява длъжността временно до местните избори през есента на 2011 г.

Новият селски управник е завършил строителен техникум и има богат професионален опит. Работил е в „Кремиковци“, СМК-Свиленград, бил е управител на строителна фирма, от 1997 г. досега работи в Национална компания „Железопътна инфраструктура“, от 2003 г. живее в Мезек. Сега той ще излезе в неплатен отпуск, докато изпълнява длъжността.

Димитър Петков ще заеме мястото на отстранената поради конфликт на интереси кметица на Мезек Цонка Димитрова. Както е известно, на предишното си заседание местните парламентаристи проведоха две тайни и две явни гласувания, но така и не избраха управник на селото. Въпросът бе отнесен до Областната администрация, за да назначат оттам временен кмет. От Хасково обаче отказаха да се ангажират с това, като разясниха, че според закона могат да го направят единствено ако до края на мандата остават 7 дни и ОбС не може да избере вр. и. д. кмет. Затова въпросът бе върнат отново в пленарната зала.

Елена МИХАЛЕВА