13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Общинският съвет в Свиленград отново ще избира временен кмет на с. Мезек на мястото на отстранената поради конфликт на интереси Цонка Димитрова. Повторното гласуване се налага след като на предишното си заседание местните народни избраници не одобриха нито една от предложените кандидатури и председателят Таня Коларова внесе искане в Областната администрация оттам да назначат селски управник.

Областната управа в Хасково обаче отказва да се ангажира с това. В писмо до Коларова се разяснява, че цитираната от нея норма на чл. 42, ал. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация може да се приложи само в случай, че остават 7 дни до края на мандата и ОбС не може да избере вр. и. д. кмет. Конкретният казус обаче не е такъв и местният парламент трябва да го реши.

Както „Старият мост“ писа, на миналата сесия бяха поставени на гласуване три кандидатури - Цонка Щерева, подкрепена от БСП, Димитър Петков, зад когото застава ГЕРБ, и предложеният от група жители на селото Сидер Сидеров. След два часа дебати, два тайни и два явни вота изборът се оказа ялов.

СМ