12
Пет, Апр
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

В Свиленград бе открит пункт за включване на гражданите в националната инициатива „Срещу произвола на монополите“. Той се намира на входа на пазара и започна да функционира в четвъртък – 11-и ноември. Там желаещите нашенци могат да се включат в националната подписка с искания за подобряване на качеството на обслужване на гражданите от страна на естествените монополи – Електроснабдяване, Водоснабдяване, Газоснабдяване и Топлофикация.

Само за няколко часа в четвъртък в подкрепа на инициативата парафите си сложиха около 30 свиленградчани. Пунктът за събиране на подписи ще работи в Свиленград две седмици. Гражданите, желаещи да подкрепят инициативата, могат да го направят всеки ден от 10,30 до 15,30 часа.

Парафи се събират в цялата страна. През септември т. г. в София по идея на Гражданско движение ДНЕС представители на граждански организации от цялата страна се събраха и взеха решение за организиране и провеждане на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите”. Събраните подписи ще бъдат внесени в Народното събрание.  Инициативата „Срещу произвола на монополите” се провежда съгласно Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

СМ