Общество
Инструменти
Шрифт

Шефът на огнеборците получи високото отличие на Русия на официална церемония в Кремъл

Шефът на свиленградските огнеборци Валентин Ангелов бе удостоен с орден „За храброст“ от президента на Русия Дмитрий Медведев. Отличието му бе връчено в сряда на официална церемония в Екатерининската зала в Големия кремълски дворец – резиденция на президента на Русия. Лично президентът Медведев връчи ордена на свиленградчанина.

Тази награда не е лично за мен, а за всички огнеборци в България, това е признателност към цялата държава за това, че помогнахме на Русия в най-тежкия момент през това лято, заяви Валентин Ангелов минути, след като получи високото отличие.

Както е известно, шефът на нашите пожарникари бе командир на отряда от 95 български огнеборци, които през август се притекоха на помощ на колегите си от Русия и гасиха пожари в Подмосковието.

Президентът Дмитрий Медведев подписа Указ за награждаване с държавни отличия на чуждестранни граждани, участвали в потушаването на пламъците. На церемонията в Кремъл присъства и посланикът на България в Руската федерация Пламен Грозданов.

Миналата седмица главен комисар Валентин Ангелов бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Свиленград“ заедно с кинорежисьорката Бинка Желязкова, за което „Старият мост“ писа.

Елена МИХАЛЕВА