25
Вт, Юни
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Шефът на огнеборците се просълзи от вълнение при получаването на званието

Именитата кинорежисьорка Бинка Желязкова и шефът на тукашните огнеборци Валентин Ангелов бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Свиленград“ на официална церемония, състояла се на празника на града – 5 октомври, в залата на ОбА.

Почетните знаци и удостоверенията бяха връчени от председателя на ОбС Таня Коларова.

Поради заболяване Бинка Желязкова не можа да дойде в родния си Свиленград. За да приеме отличието й тук бе нейният внук Андрей Кулев, който също е кинорежисьор и е автор на анимационни и документални филми. За пръв път идвам в Свиленград и то по такъв повод, за мен е огромна чест, но аз съм само куриер, сподели след церемонията Андрей Кулев. Баба ми винаги е говорила с любов за родното място, а сега аз ще й отнеса посланието, че тук има любов към нея, че хората я помнят и обичат, каза още той. Внукът на забележителната кинорежисьорка обеща, че ще идва в Свиленград за всеки 5-и октомври.

Шефът на пожарникарите главен инспектор Валентин Ангелов пък не успя да скрие силното си вълнение при получаването на отличието. Награждаван съм много пъти, но никога не съм се вълнувал толкова, колкото днес, призна той просълзен. Ангелов благодари на общинските съветници от ГЕРБ, които предложиха да получи званието, както и на останалите местни парламентаристи, на семейството си и колегите от Пожарната. Горд съм, че с професията си прославих името на родния Свиленград, сподели той. Както е известно, Валентин Ангелов бе командир на отряда от 95 български огнеборци, които се притекоха на помощ на руските си колеги и гасиха пожари в Подмосковието.

Елена МИХАЛЕВА