25
Нед, Фев
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

На тържествен обяд в четвъртък вицегубернаторът на Московска област Константин Седов награди всички български огнеборци с медал „За содружество во имя спасения".

Отличията на пожарникарите ни са присъдени от Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация и им се дават за проявения професионализъм при погасяването на торфените пожари, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От името на губернатора на Московска област Борис Громов медали са получили гл. инспектор Валентин Ангелов и гл. инспектор Кирил Кирилов. Специалните отличия са им връчени за ефективната работа и добрата организация на гасаческите групи в поверените им райони.

Губернаторите на населените места, където действаха българските огнеборци, са изпратили благодарствени писма до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и главен комисар Николай Николов.

Пожарникарите ни са получили и паметен дар за ГД „Пожарна безопасност и спасяване" - пластика на старинна пожарна тулумба. Ценната вещ е изработена от гжелски порцелан.

Огнеборците ни ще се завърнат в страната с правителствения самолет в петък, 20 август, около 21.30 часа.

СМ