13
Съб, Апр
13 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Само за месец подкрепителните пунктове са раздали близо 23 хиляди бутилки вода на преминаващите

Работна среща за изготвянето на междинна оценка по съвместния проект на Българския Червен кръст и Турския Червен полумесец (ТЧП) “Осигуряване на помощни услуги на пътуващите от Европа към Република Турция” се проведе на българска територия при ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле.

В срещата участваха председателят на БЧК Христо Григоров, ръководителите на проекта доц. Красимир Гигов - главен секретар на БЧК, и Хаяти Четин – член на Управителния съвет на ТЧП. Присъстваха и председателят на ТЧП в Одрин Метин Кирай и секретарят на областната органицазия в Хасково Минка Мечеринкова.

 Участниците в работната среща дадоха висока оценка на работата на екипа и бяха набелязани допълнителни мерки за преодоляване на възникналите трудности. В периода 7 юли – 5 август т. г. 22 652 пътуващи за Република Турция са получили от мобилните екипи на БЧК бутилирана трапезна вода и са ползвали услугите на подкрепителните пунктове на границата. 90 нуждаещи се са получили спешна помощ от медицинския екип, който осъществява 24-часово дежурство на границата.

СМ