19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Свиленградчани пропищяха от спирането на водоподаването, което се налага заради ремонта на ВиК-мрежата в централната част на града. Нашенци се оплакват, че в жегите остават без живителна течност до късно през нощта и то без предупреждение.

От базата на „Бурденисстрой“ алармираха, че през целия ден в понеделник са били на сухо, като водоподаването било възстановено чак в 22,00 часа. Във вторник и сряда пък не са имали вода съответно от 16,00 до 20,00 часа и от 19,00 до 21,00 часа. Както е известно, част от сградата на бившето СМК се използва за работническо общежитие. В момента в него живеят около 35 души. Една част от тях са заети в строителството на магистрала „Марица“, а другите – в реконструкцията на жп линията. Неудобно ми е от тези хора, те си плащат наема, а в същото време като си дойдат от работа уморени и мръсни, няма вода да си вземат един душ, каза Димитър Димитров, който е отговорник на общежитията към „Бурденисстрой“. А и нямаме предварителна информация, никой не ме е предупредил, че ще спират водата, допълни Димитров. Той е разговарял няколко пъти с ръководителя на „Райкомерс“ - фирмата, която извършва подмяната на водопроводите, но без резултат. Много съжалявам, че преди няколко дни се преместих от Любимец тук, това е пълно безобразие, каза един от работниците на фирма „ИСА 2000“, която изгражда магистралата. От спирането на водата се оплаква и съдържателят на кафе-аперитив „Бурденисстрой“ Христо Русев. Няма с какво да измием чиниите и тоалетните, идват клиенти, а не можем да ги обслужим и търпим загуби, каза Русев.

Проблемът засяга много свиленградчани. Ходих да пръскам лозето, а вечерта като се прибрах нямаше вода, чаках до 24,00 часа, за да дойде и да се изкъпя, каза Димитър Язанов, който живее на ул. „Стефан Стамболов“. Съгласен съм, че всичко това се прави за добро, но графикът трябва да се спазва, каза Язанов. Друг свиленградчанин пък се оплака, че заради ремонтните дейности са му съсипани смесителните батерии, а бойлерът му бил пълен с батаци. Кой ще ми плати тези щети, ядосва се той.

„Райкомерс“ спечели обществената поръчка за подмяната на ВиК-мрежата, след като предложи най-ниска цена – 2 816 480 лв., и срок за извършване на работата – 3 месеца и 9 дни.

СМ