Общество
Инструменти
Шрифт

78 санкционирани за нарушения по улиците само за две седмици

78 нарушения по пътищата са констатирали от началото на юни полицаите от РПУ – Свиленград. Само за две седмици те са провели 4 специализирани полицейски операции в града, съобщи пресаташето на ОДП – Хасково Нина Николова.

Наложени са 73 глоби с фиш и 5 – с актове. Най-много са санкционираните за неправилно паркиране – 41. Сред най-честите нарушения са управление на автомобила с нередовни пътни документи, висока скорост и неспазване на пътните знаци. Толкова масирани проверки досега в Свиленград не са правени.

Само на ул. „Граничар“ и новоизградения околовръстен път – ул. „Сан Стефано“ полицаите са констатирали 10 нарушения за превишена скорост. „Това са отсечки, които са новоасфалтирани и създават предпоставки за управление на МПС над допустимите 50 км в час – коментираха от полицията. - В същото време движението по тези две улици е натоварено, защото асфалтовото покритие на повечето улици в централната част на града е нарушено и водачите предпочитат обходен маршрут, който е с качествена пътна настилка.“

Рязко увеличение на придобитите автомобили от свиленградчани отчитат от РПУ. В същото време броят на паркоместата е крайно недостатъчен, особено в събота, когато се провежда общинският пазар, казаха от полицията.

В местното полицейско управление планират поне по две специализирани операции по наболелите проблеми с неправилното паркиране и шофирането с висока скорост в Свиленград.

СМ