19
Сря, Юни
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Общинският служител Стойчо Енезлиев наследи на поста Михаил Милев

Досегашният началник на ВиК-Свиленград Михаил Милев бе освободен от заеманата от него длъжност миналия петък със заповед на управителя на ВиК-Хасково инж. Петко Стойчев. От понеделник постът му се заема от Стойчо Енезлиев.

Новият ръководител е от Свиленград, завършил е висшето си образование в Техническия университет в Габрово. През последните пет години Енезлиев е бил главен експерт „Управление на общинската собственост“ в дирекция „Общинска собственост и регионално развитие“ в ОбА. Преди това е работил в ТИР АД-София, във фабрика „Коприна“ и др. Приоритет в работата ми ще бъде повишаване на трудовата и финансовата дисциплина с цел по-добро качество на предоставяната услуга, каза пред „Старият мост“ Стойчо Енезлиев в първия си работен ден на новата длъжност.

Освен в Свиленград, рокади бяха направени в Любимец и Симеоновград. На мястото на досегашния ВиК-шеф в Любимец Желю Стоянчев застана машинният инженер Петър Петров, който е завършил МЕИ-Варна и досега не е работил във ВиК-системата. В Симеоновград пък Николай Митев сдаде поста на Борислав Шишманов, икономист по образование. Ако всичко по работата им беше наред, нямаше да се налагат тези промени, коментира шефът на ВиК-Хасково инж. Петко Стойчев на брифинг. Това обещах при встъпването си на поста – да сменя екипа и да се обградя с хора, на които вярвам, с тях ще се опитаме да променим хала, на който е ВиК в региона сега, допълни той.

Елена МИХАЛЕВА