28
Вт, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Собственикът на изкупвателната фирма се закани да сезира прокуратурата

Единственият вход на тукашните Вторични суровини бе запушен с купчини пясък. Те бяха стоварени в четвъртък със самосвал на Общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване“. Мястото изобщо не е подходящо за вход, тъй като се намира на завой, опасно е за движението и е отредено за тротоар, обясни Магдалена Йосифова от техническата служба. Затова се изсипвал пясъкът, за да започне поставянето на плочки.

Според нея имотът на Вторични суровини не бил урегулиран. Това се оспорва обаче от собственика му, който твърди обратното. Йосифова каза още, че големите камиони, които влизали във Вторични суровини повреждали новопоставените бордюри по ремонтираната улица „Граничар“. Според нея фирмата е била предупредена преди три месеца.

Работници на Вторични суровини бяха преградили пътя с джип, за да не може да бъде изсипан пясъкът. В подкрепа на служителите от ОбА имаше и представители на общинската охрана. На място пристигна и собственикът на Вторични суровини Стойчо Арсов, който е от Хасково. Той се опита да предотврати затварянето на входа, който е на това място от създаването на Вторични суровини. Идеята на общината е да се изгради път, който да влиза в имота на Вторични суровини откъм другата страна. Този вариант обаче не удовлетворява собственика, тъй като според него новото трасе няма да е подходящо, за да преминават по него тежките камиони. В крайна сметка Арсов се съгласи пясъкът да бъде изсипан, след като му обещаха на следващия ден да се срещне с кмета Манолов. Никой не ни е предупредил за това, аз съм готов на разговори, утре ще дойдем с адвоката ми и ще се срещнем с кмета Георги Манолов, каза Арсов. Ако не бъде отворен входът и не се споразумеем, ще сезирам прокуратурата, допълни той.

Преди години имотът на Вторичини суровини е бил около 7 декара. По-късно Стойчо Арсов и кметът инж. Георги Манолов се споразумели да го разделят. Сега Арсов притежава 3 140 кв. м, за които има нотариален акт и скица, издадени през 2006 г. Според него имотът му е урегулиран. Около 4 дка пък са притежание на общината. Първоначалните намерения на ръководството били там да се изгради пречиствателна станция, но по-късно се оказало, че теренът не отговарял на изискванията. Затова сега идеята била да се използва за зелени площи. По-късно след разделянето на имота на две части общината е започнала отчуждаване на дяла на Арсов. Преди две години ми предложиха около 54 000 лв., тогава това бяха смешни пари, не се споразумяхме и аз започнах да водя дело, което вече приключи на последна инстанция, каза Арсов. Сумата, която определи съдът, е 194 000 лв., а като се прибавят и лихвите става към 215 000 лв., добави той. По думите му, ако общината плати парите, той ще се оттегли и ще освободи имота без проблем. Сега обаче счита действията на местната управа за незаконни.

СМ