17
Пон, Юни
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

7 от „арестуваните“ МПС вече са отнети в полза на държавата след съдебен акт

Паркоместата за конфискувани автомобили не достигат

Близо 8 месеца откакто действат промените в Наказателния кодекс в Районното управление на МВР в Свиленград са образувани 15 бързи и 5 досъдебни производства за управление на МПС след употреба на над 1,2 промила алкохол, съобщиха за Старият мост от полицията.

В тази връзка са иззети 8 МПС, от които до настоящия момент 4 са отнети в полза на държавата със съдебен акт. 4 бързи и 17 досъдебни производства пък са образувани заради употреба на наркотични вещества от шофьори. Иззетите по този повод автомобили са 10, като до 29 март т.г. 3 са отнети в полза на държавата със съдебно решение.

Според закона се изземват само МПС, които са лична собственост на водачите, извършили нарушението. Тези, които не са собственост на водача, не се изземват от разследващите полицаи. В този случай се прилага правилото нарушителят да заплаща стойността на автомобила, оценен от вещо лице.

Както другаде в страната, така и в Свиленград паркоместата за съхраняване на иззетите автомобили не достигат. Ръководството на ОДМВР Хасково води преговори с Община Хасково за предоставяне на част от терен на бившето летище “Узунджово”, където ще се съхраняват подобни коли от цялата област, казаха от регионалното вътрешно ведомство. За да се случи това обаче е нужно да се премине през съответната процедура, която вече е задействана, допълниха оттам. Теренът, който ще се използва като паркинг, трябва да бъде ограден, да му бъде изградено видеонаблюдение и назначена физическа охрана. Тези разходи ще бъдат поети от МВР, уточниха от Областната дирекция на МВР.

На снимките: „Арестуваните“ коли вече задръстиха паркинга срещу РУ на МВР в Свиленград