18
Чет, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

37- годишният митничар от ГКПП Капитан Андреево Петър Янчев, в чиято кола в края на ноември миналата година бяха открити  15 броя пакети със суха зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагира на марихуана с нетно тегло 15 018 грама, на стойност е 300 365 лева, е получил условна присъда от Окръжен съд – Стара Загора, съобщава haskovo.live.

Условната присъда на Петър Янчев е тригодишна с петгодишен изпитателен срок. На обвиняемия е наложена и глоба от 10 000 лв. Присъдата му стана възможна след сключено споразумение между прокуратурата и съда, като обвиняемият си е признал вината.

Припомняме, че Петър Янчев бе заловен на 28 ноември м.г. с дрогата край Стара Загора при рутинна проверка на управлявания от него товарен автомобил „Ситроен Берлинго“. Още на следващия ден от Агенция „Митници“ порицаха своя служител и той бе уволнен дисциплинарно. И преди 10 години осъденият, който е от Хасково, е бил освободен от работа като митнически служител в изпитателен срок. През 2022 г. обаче той отново е бил назначен на МП Капитан Андреево след проведен конкурс.